Nagy teherbírású olaj személygépjárműbe?

2018.09.03. 14:33

Kedves Olajdoktor!

Érdeklődésem tárgya, milyen problémát okoz illetve mik lehetnek a hátrányai, ha egy VW505.00 jóváhagyású motorolajat igénylő személygépkocsiba ACEA E4/E7 besorolású (Total Rubia 8600 10W40) olajat töltök? Tudom, hogy nem ilyen jellegű motorokhoz fejlesztették, gondolok itt fordulatszám vagy hőterhelésbeli különbségekre. Válaszát köszönöm szépen!

Üdvözlettel, Jobbik Marcell

Kedves Marcell!

Ahogy Ön is utalt rá, a Total Rubia 8600 egy haszongépjárművekhez szánt motorolaj. A haszongépjármű motorok fordulatszáma és fajlagos terhelése (literteljesítmény) kisebb, mint a személyautó motoroké. (Haszonjármű motor 2000 fordulat / perc személyautó motor 4-5000 fordulat / perc.)

Egy személyautó motorban az égéstérbe jutott motorolaj jobban elég. A magasabb detergens tartalmú haszongépjármű olajok a személyautó motorokban úgy égnek el, hogy több hamumaradvány keletkezik, és ezek lerakódnak a szelepeken. Olyan mértékig akár, hogy az adott szelep nem tud majd zárni rendesen.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.