Motortisztító adalék a Priusba

2019.05.05. 11:17

Heló!

Egy 2004-es Priusom van, 326 ezer km-el. Igen tudom, nem mai autó és igen a 326 ezer km se semmi. A kocsit elég rossz állapotban vettem, viszont bagó pénzért, a lelke a hibrid hajtás, semmi baja nem volt. Rendbe hoztam a kocsit, szép lett. Teli tankkal majd 800 km-t tudok menni! A teli fogyasztáshoz kap nemi segítséget a hűtőrácsnál.

Mostanában feltűnt, hogy megemelkedett az olajfogyasztás. Vettem hozza motor tisztítót (Wurth engine flush). A kérdésem az lenne, hogy milyen gyakran használjam ezt a motor tisztítót?

Előre is köszönöm a válaszod!

Kedves Levélíró!

A motoröblítő nem fogja csökkenteni az olajfogyasztást, sőt, akár növelheti is azt. Az olajfogyasztás csökkentésére motor tömítő adalék javasolt.

A növekvő olajfogyasztás legvalószínűbb oka a belső tömítetlenség, ami egyáltalán nem meglepő ennyi kilométer után. Hogy a tapasztalt olajfogyasztás még elfogadható-e vagy túl magas, kell-e adalék vagy inkább egyenesen szervizbe érdemes vinni, nem tudom megmondani, mert nem írta, hogy mennyit fogyaszt.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.