Kevés kilométer - magas olajfogyasztás

2019.05.23. 15:25

Tisztelt Olajdoktor!

A következő ügyben kérném a tanácsát:

Adott egy 2012-es, 1.8 szívó benzines Honda Civic 126 000 km-rel. Az autót leginkább városban és autópályán használom, kb. fele-fele arányban. A kötelező karbantartások új kora óta mindig időben lettek elvégezve, az olajat 10 ezer kilométerenként cseréltetem. Az utóbbi időben az olajfogyasztás 0.6l/1000 km-re nőtt. Folyás, szivárgás, olajpára sehol sem látható, a motortér porszáraz.

Jelenleg Liqui Moly Top Tec 4100 5W-40 olajjal használom. A gyártó által megadott érték szerint az olajfogyasztás akár 1l/1000km is lehet. Milyen irányba lenne érdemes elindulni a hibakereséssel illetve a megbontásos vizsgálat előtt érdemes-e adalékkal próbálkozni és, ha igen, melyiket javasolná?

Üdvözlettel, Dávid

Kedves Dávid!

Vannak olajfogyasztást csökkentő adalékok (pl. a Valvoline Engine Stop Leak), elsősorban olyan esetekre, amikor rövid időre akarjuk csökkenteni a probléma tüneteit. Komolyabb megoldást szerviztől lehet várni, ahol elsősorban kompresszióméréssel szokták kezdeni a hiba keresését.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.