Verseny olaj a BMW-be

2019.10.25. 15:53

Kedves olajdoktor!

Tulajdonomban lévő BMW 325i (N53-as motorkódú) autóban szeretnék olajat cserélni. Eddig Motul 5w30 BMW specific olajat raktam bele, de sokan ajánlották a Motul 300v 5w30-as olajat. Vásároltam 8 litert belőle, de az olajon nem találtam minősítést ezért gondoltam, hogy megkérdezem Önt. 8 ezrenként szoktam olajat cserélni. A kérdésem az lenne, hogy okozna a motorban maradandó kárt az adott olaj.

Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Levélíró!

Ez egy speciális, verseny célokra kifejlesztett olaj. Az ilyen olajoknak az a jellemzője, hogy a rövid távú maximális teljesítményt helyezik a hosszabb távú üzembiztosság elé.

Sokszor az ilyen olajok például kiváló kenőképességgel rendelkeznek, de motortisztaság tekintetében nem annyira fejlettek, mert utóbbinak csak hosszabb távon van jelentősége. Nem mondom, hogy tönkremegy tőle a motor, de – a megfelelő teljesítményszint hiányában – nem garantálható, hogy nem okoz kárt benne.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.