Eszi a Corolla az olajat

2020.04.06. 10:18

Tisztelt Olajdoktor!

Adott egy 2003-as 3ZZ motorkódú 1.6 vvti Toyota Corollám. Olvastam az oldalon, hogy ezeknél felléphet túlzott olajfogyasztás és ez ta gyártó 200 ezer km vagy 7 év-en belül cserélte. Használtan vettem az autót nem olyan régen és mint kiderült ez nem történt meg.

Jelenleg 3000 km-enként kb 500 ml olajat fogyaszt az autó. Nem folyik sehol, szelepfedél tömítés is cserélve lett. Mindig utántöltök, de mivel szeretek minden autómat a legkörültekintőbben szervízelni a kérdésem az lenne, hogy ekkora mértékű olajfogyasztásnál elegendő az utántöltés vagy érdemes lenne lenne lehúzó gyűrűket akár dugókat,egyéb szükséges alkatrészeket cseréltetni, hogy továbbra is kiszolgáljon?

Köszönettel, Gergő

Kedves Gergő!

A jelenlegi mértékű olajfogyasztás az elhanyagolható kategóriába esik egy ilyen korú autónál. Az utántöltésen kívül egyelőre nem érdemes vele foglalkozni. Ha később számottevő növekedésnek indul, akkor érdemes az olajfogyasztás pontos okát felderíteni/megszüntetni.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.