Aljas károkozó, tehetetlenkedő rendőr

2002.08.15. 17:29

Mondtam, hogy ismerje el a felelősségét, mire közölte, hogy ha sokat pofázok engem is elüt.

Tisztelt Totalcar!

Ma történt velem a következő eset.
Autómmal szabályosan leparkoltam egy bevásárlóközpont parkolójában. A két oldali sárga csíktól 30-30 cm-re, tehát tökéletesen középre. Ezt követően egy sötétkék autó mellém be akart állni és elkezdett velem kiabálni, hogy rosszul állok és ő nem tud beállni.
Mivel két kicsi gyerekkel voltam, nem foglalkoztam vele, elkezdtem őket kicsatolni. Erre teljesen tudatában annak, hogy mit cselekszik, nekiment az autóm oldalának, de csak annyira, hogy neki csak a rendszáma karcolódjon, az enyém viszont kicsit be is horpadt és a polír is lejött. Mondtam, hogy ismerje el a felelősségét, mire közölte, hogy ha sokat pofázok engem is elüt.
Ezt követően rendőrt hivtam, mire az elkövető természetesen távozott. Hiába van meg a rendszám, a rendőrök is azt javasolták, hogy nyeljem le a békát. A parkolóban sem tanú, sem biztonsági őr, sem kamera nem volt, tehát még bizonyítani sem tudom, hogy mi történt, arról nem beszélve, hogy az ő autójában nem keletkezett sérülés.
Tényleg a Balkánon élünk, a szemetek társadalmában? És még örülhetek, hogy nem lőtt le?

Köszönettel:
Sz. Gyöngyvér

Kedves Gyöngyvér,

Sajnos az esete nem egyedi, a jogosítvány sajnos nem jár együtt az intelligenciával és a türelemmel.
Sajnos nemcsak a sötétkék autós viselekedése kifogásolható, sőt megvetendő, de az intézkedő rendőr sem állt a helyzet magaslatán. Meg kellett volna csinálni a feljelentést, nem pedig a békát nyelni. Gondolom Ő sem nyelte volna le hasonló esetben. A feljelentés esetén viszont sikerre lehet vinni a dolgot, de a szokásos procedúra várja az embert. Nincs még késő, hogy egy kicsit megkeserítse a károkozó életét egy feljelentéssel. Ha gondolod ebben tudunk segíteni, a regisztráción keresztül keress meg minket.
A szemetek társadalmáról annyit, hogy a többségben rejtőző emberséget egy kis szemét is csúnyán el tudja rejteni, és nagyon nem jó, ha az amit leírtál, gyerekek előtt történik.

Üdv:
TanácSOS