Eltűnt a károkozó, nem fizet a biztosító

2003.02.13. 14:58

A levelében kérje hogy, olyan határozatot küldjenek, amelyre a biztosító a kárt rendezni tudja.

Tisztelt SOS,

Tavaly nyáron az M7 terelt szakaszán egy autós a szűk belső sávban olyan ügyetlenül előzött meg, hogy lesodorta a baloldali visszapillantóm (fényezett, motoros tükör).
Megállni nem volt hajlandó, ezért felhívtam a 107-et, ahol elmondtam a történetet. Ők visszahívtak, hogy melyik km-nél álljak meg, mert a járőr ott vár a károkozóval.
Az illető el is ismerte (nem gondolta, hogy letörte a tükröm, azt hitte, csak hozzáért), a rendőrök megbírságolták. A saját biztosítómnál a szívességi kárfelvétel megtörtént. A rendőrségtől semmiféle dokumentumot nem kaptam, így a rendszámon és azon kívül, hogy rendőri intézkedés történt, nem tudok semmit. Így természetesen nincs kin behajtani a káromat, mivel a biztosítóm egyetlen lépést sem tenne az ügy érdekében.
Van valami járható út, hogy a másik fél biztosítója (közvetlenül, vagy a saját biztosítómon keresztül) kártérítést fizessen?

üdvözlettel,
Lantos Tibor

Kedves Tibor,

Két lehetősége van:
Ha tudja, hogy ki volt az intézkedő rendőr akkor a parancsnokához forduljon panaszlevéllel, és meg fogja kapni a választ. Pontosan írja le, hogy mi történt. A levelében kérje hogy, olyan határozatot küldjenek, amelyre a biztosító a kárt rendezni tudja.
A másik lehetőség az, ha ismeri az okozó gépkocsi vezető nevét és lakcímét, akkor keresse fel és utólag töltsék ki a kárbejelentőt. Ha az adatokkal nem rendelkezik, keressen meg minket a regisztráción keresztül, és segítünk az ügy "felgöngyölítésében".

Üdv:
TanácSOS