Motorozás jogsi nélkül

2003.07.28. 23:27

Pénzbírság vagy komolyabb?

Helló!

Azt szeretném megkérdezni, amennyiben én motorkerékpárt jogosítvány nélkül vezetek mi lehet a büntetésem, ha elkap a rendőr? Pénzbírság vagy komolyabb?

Ákos

Kedves Ákos,

Amennyiben elkapják a rendőrök jogosítvány nélkül motorozni (ha még soha nem volt jogosítványa), maximálisan 30.000 Ft-ra büntethető, de ha olyan személy adta át a motort (nem az ön tulajdona) akinek van jogosítványa, azt a személyt 100.000 Ft-ra büntethetik.
Figyelembe véve a jogosítvány nélküli vezetés törvénytelenségét, közlekedésbiztonsági kockázatait és a személyes biztonságát, felhívom a figyelmét, hogy először tegye le a jogosítványt, és utána motorozzon.
Ezzel megkíméli magát és közlekedő társait egy esetleges halált okozó közlekedési balesettől. Gondoljon azokra, akik hazavárják!

Üdv:
TanácSOS

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.