Mozgó traffipax

2003.12.17. 12:16

Ezt észlelve végre megelõzött, de rögtön ki is tolta a tárcsáját, és leállított.

Üdv!

Vasárnap délelőtt egy kisvárosban jártam, és nagyon megjártam...
Miután elintéztem a dolgomat, beültem az Astrámba, és indultam hazafelé. Nem vagyok egy száguldozó típus, most is normálisan mentem. Egyszer csak mögöttem termett egy fehér Astra, amit egy középkorú nő vezetett, és tolni kezdett lefelé az útról.
A szembejövők miatt nem tudott megelőzni, ezért automatikusan gyorsítottam egy kicsit. Nemsokára jött egy körforgalom, majd egy 3 km-es egyenes, vesztemre egy 40-es táblával a közepén. Kijöttem a körforgalomból, de még mindig tolt lefelé. Gyorsítottam, de továbbra is rajtam volt. 80-nal mehettem, amikor már nem nyomtam tovább hátha mérnek alapon.
Ezt észlelve végre megelőzött, de rögtön ki is tolta a tárcsáját, és leállított. Egy videokamerával felszerelt mozgó traffipax volt.
Elkérték és ellenőrizték a papírjaimat, majd miután ezeket rendben találták, közölték, hogy feljelentenek, mert nem álltam meg a stop táblánál csak lassítottam, továbbá lakott területen 74-gyel, 40-es táblánál pedig 79-cel mentem. Felajánlották, ha akarom megnézhetem a felvételeket. Köpni-nyelni nem tudtam, de végül elismertem és aláírtam a feljelentést.
Kérdésem az lenne, mire számíthatok, mivel tudnék érvelni az enyhébb büntetés kiszabásáért? Van-e esélyem rá, hogy megmarad a jogsim? (Munkaköröm ellátásához elengedhetetlenül szükséges)
Jogszerű-e az efféle gyorshajtásra való kényszerítés egy sima civilnek kinéző autóval? (aki eközben ugyanúgy gyorhajtást követ el mint én az áldozat; erre épp a videófelvétel a bizonyíték, amin ha minden igaz a követési távolság is látszik...)
Előre is köszönöm!

Üdv:
Zoli

Kedves Zoli,

Az Ön által leírtak alapján egy folyamatosan elkövetett sebességtúllépés szabálysértésről van szó

.
A rendőrök szabályszerűen játak el. Sajnos a vezetői engedélye visszavonható. A pénzbüntetés hatvanezer forintig terjedhet. Ha megkapta a határozatot jelentkezzen a regisztráción keresztül.

Üdvözlettel: Tanácsos