Közlekedési baleset

2004.02.02. 21:15

Szerinte én vagyok a hibás, mert fékeztem.

Tisztelt TanácSOS!

Közlekedési balesetemmel kapcsolatban szeretném tanácsát kérni.
2003. október 17-én közlekedési balesetet szenvedtem, hátulról nagy sebeséggel az autómba hajtott egy másik személygépkocsi. A felelősségét nem ismerte el! Szerinte én vagyok a hibás, mert fékeztem.

Párhuzamos közlekedésben vettünk részt, a kocsisor folyamatos volt, és mikor az előttem haladók fékeztek, én is ezt tettem, meg is álltam, mikor a baleset bekövetkezett. Ennek következtében kiszakadt a vezetőülés, az ajtók egymásra csúsztak, a fejemet nagyon megütöttem a fejtámlába csapódáskor. Mentőt az állapotom miatt én hívtam a helyszínre, aki belém hajtott, csak a kocsim rugdosta, hogy miért fékeztem ekkorát.
Kórházba kerültem, törésem nem volt, de agyrázkódást, csigolyarándulást állapítottak meg. A kórházi tartózkodásom második napján vettem észre, hogy a bal fülemre nem hallok. Nagyfokú, súlyos halláskárosodást állapítottak meg.
A baleset előtt ép volt a hallásom, munkahelyem küldött hallásvizsgálatra a baleset előtt két hónappal. A baleset körülményeit helyszínelők vizsgálták, a kiadott igazolás szerint is én vagyok a vétlen fél.
Az autó (ami nem az én tulajdonom képezi) javítási költségeit, 480 eFt-ot a tulajdonosnak kellett kifizetni.

A véleményem szerint ilyen egyértelmű esetben a BRFK ezidáig nem keresett meg, mikor a kocsi javítása miatt érdeklődtem, semmit nem voltak hajlandók közölni velem.

Valóban ennyi ideig tart egy ilyen ügy? Mit tegyek, ha a továbbiakban sem foglalkoznak velem? Meddig várjak, kihez forduljak? A gépkocsi tulajdonosa mikor jut hozzá a javítási költségekhez?
Tanácsát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Eva

Kedves Éva!

A baleset ügyében a baleset helyszíne szerinti rendőrkapitányság jár el, ha nincs tudomásuk arról, hogy Önnek 8 napon túl gyógyuló sérülése volt.
Ha van a sérülésről tudomásuk, akkor igazságügyi orvosszakértő lesz kirendelve, a sérülés megállapítására, hogy maradandó-e.
Ebben az esetben a Hungária krt.-i (BP) Közlekedésrendészet jár el bűnügyben. Ha helyszínelő intézkedett, a Hungária krt.-on érdeklődjön.

Tisztelettel:
Tanácsos