Kétes baleset

2004.02.09. 13:40

A Suzukiban egy szolgálaton kívüli rendőr ült.

Tisztelt Tanácsos!

A segitségét kérném a következő ügyben. Június 10-én reggel igyekeztem munkába Dunakeszit és Dunakeszi alsót összekötő uton. Az út viszonylag szűk, de két autó kényelmesen elfér egymás mellett, hosszan egyenes jól belátható. Az egyik oldalon korlát, a másikon villanyoszlopok. Mivel én siettem, gyorsan is mentem.
Előttem haladt egy hosszabb, lassú sor, amit meg akartam előzni lendületből. Meg is kezdtem az előzést, miután láttam, hogy nagyon messze nem jön szembe senki. Az előzés folyamán már két autót elhagytam, amikor kivágott elém egy Suzuki, ő is előzni akart. Igaz, hogy kirakta az indexet, de már húzta is ki az autót. Én persze nem tudtam mit csinálni, vészfékeztem. Letérni nem tudtam, egyik oldalon korlát, másikon a melletem haladó. Természetesen nem tudtam megállni, és elég erősen belementem a Suzukiba.
Az belement az előtte lévőbe, majd lesodródott az útról, és nekicsapódott egy villanyoszlopnak az út jobb oldalán. Szerencsére senkinek nem lett semmi baja.
Különösen pechem volt, mert mint kiderült, a Suzukiban egy szolgálaton kívüli rendőr ült. Helyszíni megegyezés szóba se került, a rendőrséget muszáj volt értesíteni, mert a villanyoszlop majdnem kidőlt és az út fölé hajlott.
Az utólagos eljárás során a rendőr azt mondta, hogy ő belenézett a tükörbe, de nem látott, csak már akkor amikor megkezdte az előzést, és ő vissza akart menekülni a saját sávjába. Ezt én kizártnak tartom, mert elég gyorsan mentem, szerintem nem volt erre ideje.
A rendőrség szakértőt rendelt ki, aki a múlt héten adta be a véleményét és a Suzukinak ad igazat. Sebesség gyanánt nekem 100-105-öt, a Suzukinak 55-öt állapitott meg, 70-es tábla volt a helyszínen.
A véleményét ill. tanácsát kérem. Ön szerint kinek van igaza, ill. ha nekem, akkor érdemes-e tovább harcolnom az igazamért mert lehet, hogy az többe kerül. Gondolom ha végül nekem is adnak igazat, a gyorshajtásért mindenképp elmarasztalnak.

Válaszát előre is köszönöm!
K. András

Tisztelt Kristóf Úr!

A sebességtúllépés miatt Önt mindenképpen el fogják marasztalni, és a vezetői engedély visszavonására is sor kerülhet. Az igazságügyi szakértői vélemény, ha kitért a baleset bekövetkezésének körülményeire, a felelősségre vonatkozóan az lesz irányadó. A szakértői költséget Önnek kell fizetni.
Bizalommal forduljon hozzám tanácsadásért.

Tisztelettel:
TanácSOS