Csoportkép

2004.03.23. 22:32

A Soroksári úton kifelé haladva egy mérőautóval találkoztam.

Tisztelt Tanácsos Úr!

Traffipaxos kérdéssel fordulnék Önhöz: a múlt héten a Soroksári úton kifelé haladva egy mérőautóval találkoztam. Én a külső sávban haladtam kb. 80-90 km/h-ás sebességgel (megengedett 70 km/h), közvetlenül előttem egy másik autó ugyanennyivel. A traffipaxos autó a járdán állt menetiránnyal szemben és amikor elhaladtunk mellette nagyot villantott (1x). Könnyen lehet, hogy egyszerűen csak az előttem levőt fényképezték, mindenesetre az én autómról lehetetlen, hogy olyan képet tudtak csinálni, amiben a másik jármű nincs benne.
A kérdésem az, hogy valóban igaz-e, hogy a traffipax fénykép csak akkor bizonyítja a sebességtúllépést, ha csak egy jármű látható rajta, azaz, ha több jármű látható, akkor nem állapítható meg egyértelműen, hogy melyik mennyivel ment.
Ehhez kapcsolódik még az a kérdés is, hogy ha esetleg kiküldik a szabálysértési határozatot a fénykép alapján, akkor jogom van-e a képet megtekinteni, és esetleg (ha a fenti kérdés fennáll) fellebbezni.

Köszönettel,
Ivády Bence

Kedves Bence,

Amennyiben többsávos úton több gépkocsi megy egymás mellett párhuzamosan, akkor is megállapítható, hogy melyiket fényképezte

. Ehhez megvan a rendőrségnek a szükséges technikai háttére.
Jogában áll megtekinteni a felvételt. Ha valóban az Ön gépkocsiját fényképezték, nem lehet vitatkozni, fellebbezni sem.
Ha kap kérdőívet, regisztráltassa magát, segítünk.

Tisztelettel:
TanácSOS