Eltiltás alatti vezetés-kérdések

2004.04.14. 14:50

Az nem dominál, hogy a gyalogosnak hány bordája tört...

Üdvözlöm!

Ha mindkét fél szabályalan volt, akkor mindkét felet büntetik, vagy aki a tényleges okozója volt a balasetnek?
Pl. ha jelen esetben kiderül, hogy 70-nel is elütötte volna, és akkor is kb. ugyanolyan sérülést szenvedett volna a gyalogos. Végül is a balesetet nem a vezető gondatlansága okozta, ha gondos, akkor is elüti.
Igazából jelen esetben csak a sérülés mértékét befolyásolta a sebesség. Szóval ha eltört 5 csontja, de 70-nél csak 4 tört volna, akkor azért az 1 csontért felelős. Ez viszont nem nagyon becsülhető.
Figyelembe veszik-e, pl. ha a sebességmérő nem pontosan mér? A nyári gumi télen ilyenkor mennyiben számít (a szakértő számításain kívül)? A közvilágítás hiánya, nem megfelelő volta? Hirtelen úthiba?

Danidek

Tisztelt Dékány Úr!

Gyalogos elütéseknél minden esetben vonnak be igazságügyi szakértőt

, aki bonyolult számítással az ismert paraméterekkel megállapítja, hogy mekkora volt a gépkocsi sebessége a gyalogos elütésekor, illetve azt megelőzően.
Az nem dominál, hogy a gyalogosnak hány bordája tört, mert a törés mindig nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést jelent.

Tisztelettel:
TanácSOS

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.