Szabálytalan parkolás

2004.04.14. 21:00

Sajnos be kell fizetnie, nincs kibúvási lehetőség.

Tisztelt TanácSOS!

Szabálytalan parkolás ügyben kérném tanácsát, véleményét.
Az Andrássy úton a Kodály köröndnél a szerviz úton befele van egy pár, taxiknak fenntartott parkolóhely, és én itt parkolva kaptam a Közterület Felügyelettől egy cédulát, melyet figyelmen kívül hagytam. Ezután a címemre küldtek egy csekket, melyet ugyancsak figyelmen kívül hagytam. Megjegyzem, még soha nem láttam ott taxit várakozni..
Most kijött egy határozat, hogy 10 000 Ft bírsággal büntetnek a fent leírt szabálytalanság miatt, melyet egy mellékelt levelezőlapra felragasztott illetékbélyeggel kellene, lerójak.
A kérdés a következő: mit lehet ilyenkor tenni?? A 10 000 Ft-ot nem szeretném befizetni, de amúgy is kissé már elkéstem az ott említett határidőhöz képest. Működik a klasszikus nem én vezettem az autót, családtagom, nem vagyok köteles megnevezni/terhelő vallomást tenni?
Ezt csak fellebbezés után lehet megtenni (fellebbezés 2000Ft)? Hozhatnak úgy határozatot ellenem, hogy nincs bizonyítva, hogy én követtem el a szabálysértést? Ha csak simán nem teszek semmit, mire lehet számítani??

Válaszát várva köszönettel,
Kozár Alma

Kedves Alma,

Sajnos nem derül ki, hogy a befizetéssel mennyire késett el

.
Ha nagyon, akkor a Közterület Felügyelet a pénzbüntetést megkíséreli behajtani. Amennyiben meghatározott időn belül nem élt kifogással, akkor azt már nem lehet pótolni. Sajnos be kell fizetnie, nincs kibúvási lehetőség.

Üdvözlettel:
Tanácsos

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.