Séta a rendőrhöz - gyorshajtás

2004.04.15. 12:37

Az igazoltatással meggyőződhettek róla, hogy Ön vezette a céges autót.

Tisztelt TanácSOS!

Problémám a következő:
Az M3 kivezető szakaszával párhuzamos szervizúton, ahol a megengedett sebesség 50 km/h, 82 km/h sebességnél készült rólam fotó. Visszamentem a traffipaxot működtető járőrökhöz, és gyalogosan közelítettem meg a kocsijukat. Megkérdeztem tőlük, hogy mennyivel haladtam, amikor bemértek. Kérdezték a rendszámomat. Megadva a választ, a jobb oldalon ülő rendőr egy kézzel írott listából kikereste a kocsit. Tőlük tudom, hogy a sebesség 82km/h volt.
Ezután a bal oldalon ülő rendőr elkérte a személyi igazolványomon kívül a forgalmit, és a jogosítványomat is. Az autó céges volt. Kitöltötte a feljelentést, de velem nem íratta alá. Szeretném megtudni, hogy az általam elért sebességtúllépés szabálysértésnek minősül-e még?
Milyen következményei lehetnek, ha két éven belül volt már enyhe szabálysértésem sebességkorlát túllépése miatt. Továbbá szeretném tudni, hogy szabályosan jártak-e el a rendőrök velem szemben, hogy gyalogosan elkérték a forgalmit és a jogsimat is, abból adatot írtak ki, és nem íratták alá velem, hogy elismerem a seb. túllépést.
Szeretném még megtudni azt is, hogy valamilyen módon meg tudom-e támadni a határozatukat, illetve tudok-e valamit tenni a határozat megvárásán kívül?

Előre is köszönöm segítségét.
Torma István

Tisztelt Torma Úr!

Ez már jelenetős sebesség túllépésnek minősül - tehát szabálysértésnek- mert a korlátozás több mint a felével túllépte a sebességet

.
A rendőri intézkedés jogszerű volt, mert szabálysértés elkövetése miatt igazoltatta Önt, ha nem megy oda, lehet, sokkal jobban jár.... Mivel Önt igazoltatta a rendőr, így nem kell nekik kérdőívet küldeni, hogy ki vezette a kocsit. Az igazoltatással meggyőződhettek róla, hogy Ön vezette a céges autót.
Nem kell aláírni az elismerést, mert dokumantálva van a szabálysértés (traffipax). A pénzbüntetés hatvanezer forint, és a vezetői engedély egy hónaptól egy évig visszavonható.

Tisztelettel:
Tanácsos

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.