Koccanás jogosítvány nélkül

2004.04.26. 11:17

Kérdezném, hogy kinek kell kitöltenie és mi módon a baleseti bejelentőt?

Tisztelt Uram!

Egy (számomra) nehéz kérdésben fordulnék Önhöz.
A minap éjjel épp próbakört tartottam személygépjárművemmel, amikor az egyik kanyarban figyelmetlennek bizonyultam, és nekiütköztem a belső íven szabályosan parkoló Opel Combo típusú gépjárműnek. Az ütközés következtében a bal első indexburám összetört, az autóm eleje kissé felgyűrődött, illetőleg az Opel hátsó rakodóajtaja illetve lökhárítója behorpadt.
A gépjárművet leparkoltam kb. 10 méterre a helyszíntől, és elmulasztottam hátrahagyni adataim kárrendezés céljából.
Másnap egy telefonszámot találtam a szélvédő mögött, miszerint az Opel tulajdonosa feljelentést tett ellenem a helyi rendőri szerveknél, azok kimentek (a távollétemben), és felvették a jegyzőkönyvet.
Az ügy pikantériája, hogy az autót alig több mint egy hete vásároltam, de át még nem írattam, és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással sem rendelkezem (az autóra van még, érvényes, csak az előző tulajdonos adataira).
Jogosítvánnyal sem rendelkezem (még), autósiskolába járok.
Megpróbáltam megegyezni az autó tulajdonosával, akinek érdeklődésére közölték: a feljelentés visszavonására csak a baleseti bejelentő kitöltése és a biztosító felmérése után kerülhet sor. Ez igaz?
A fő problémám, hogy mivel az én adataim nem vették fel a jegyzőkönyvbe, feltehetőleg az előző tulajdonos ellen történt meg a feljelentés.
Kérdezném, hogy kinek kell kitöltenie és mi módon a baleseti bejelentőt, és mi lehet ennek az ügynek a következménye?
Mellesleg megjegyzem, hogy a károsult feltételezte, hogy ittas voltam, amit kénytelen voltam jóváhagyni (ha nem is bizonyítható), ugyanis azt mégsem mondhattam, hogy nem rendelkezem vezetői engedéllyel.

Tisztelettel
Csiky Viktor

Kedves Viktor,

Ha rendőr a feljelentést már megírta, azt nem lehet visszavonni. Még nem vagyunk Amerikában

.
Feltehetően idézést fog kapni, és meghallgatják. Ami nem bizonyítható, azt ne ismerje el...
A büntetési tétel 10 000 Ft-tól 100 000 Ft-ig terjedhet.
Ha a biztosító felé kitölti utólag a kárbejelentőlapot, a károsult rendezheti a kárát.

Tisztelettel:
TanácSOS

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.