Parkolás

2004.05.25. 11:33

Engedélyt nem áll módjukban kiállítani...

Tisztelt Címzett!

Segítségüket szeretném kérni az alábbi parkolási szabálysértési ügyben.
A IV. kerületben lévő társasházban (melyben saját lakással rendelkezem) néhány héttel ezelőtt kitettek egy várakozni tilos táblát, alatta egy kis tábla hirdeti: kivéve engedéllyel, majd egy másik: 20m. A IV. kerületi Önkormányzattól telefonos érdeklődésemre megtudtam, hogy engedélyt nem áll módjukban kiállítani.
A tábla után két parkolóhely van felfestve az úttestre (ezekre vonatkozhat a tábla), majd ezután egy kocsibeálló helyezkedik el. Az Önkormányzati ügyintéző a garázsbeállóra hivatkozott, hogy emiatt helyezték ki a várakozni tilos táblát, amikor az engedélyről érdeklődtem, hogy kinek adtak, zavaros választ kaptam. (Feltehetően a társasház földszintjén működő vállalkozáshoz tartozó autók részére tartják fent a területet, amelynek utcára nyíló irodája éppen a két parkolóhely mellett van.)
Az autómon ez alatt a tábla alatt találtam büntető cédulát, majd kaptam egy értesítést a IV. kerületi Rendőrkapitányságtól, melyben kérik, adjam meg a gépjárművet vezető adatait. A levélben felhívják a figyelmemet, hogy megtagadhatom a tanúvallomást, ha közeli hozzátartozóm, vagy én magam vezettem volna az autót.
Kérem írják meg, mi a következménye, ha megtagadom a tanúvallomást, illetve jogszerűen helyezték-e el a táblát a házunk előtt, melyhez engedélyt az Önkormányzat nem bocsát ki.

Köszönettel:
Pintér Balázs

Tisztelt Pintér Úr!

Ha a jelzőtáblát az Önkormányzat hivatalosan, jogszerűen rakta ki, akkor azt be kell tartani.


A jelenlegi jogszabály szerint az 1999.évi LXIX. Tv 57§l.vek.b/ pontja alapján hozzátartozóját nem köteles megnevezni...

Tisztelettel:
Tanácsos