Tanácsok

2004.05.25. 11:38

Önnek a kérdezőt érdekei érvényesítésében kéne segítenie...

Tisztelt Tanácsos,

Már írtak Önnek a rendőrség felé való részrehajlásával kapcsolatban, és ha a megfogalmazással nem is, a levél tartalmával mélységesen egyetértettem.
Ön általában a leveleknek csak a felére válaszol, az pedig általában csak az, hogy miért köteles a levélíró befizetni a bírságot, azt a részt pedig, hogy mi menti fel a kérdezőt a büntetés alól, hol van a joghézag, miért követett el az eljárás során a rendőrség szabálytalanságot, stb., Ön egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Ez nagyon szomorú és az állampolgárok téves és félretájékoztatása.
Nem egyszer igazoltatott engem úgy rendőr, hogy semmi oka nem volt megállítani (ami egyébként már demokráciákban nem szokás, ott nincs véletlenszerű és ok nélküli közúti ellenőrzés, évtiztedeket levezethet úgy az ember, hogy soha nem kérik a papírjait ha szabályosan közlekedik), de addig keresgélt, amíg nem talált kifogásolnivalót, hogy megbüntethessen.
Az Ön levelei is kicsit erre emlékeztetnek: ha valakivel valami baj volt, akkor ne kibúvót keresgéljen, hanem fizessen.
Márpedig sokszor az autóst egyszerűen csapdába csalják, betarthatatlan közlekedési helyzetek elé állítják. Röviden: bármilyen naivul is hangzik még az országhatárainkon belül: az államnak kéne az állampolgarokat szolgálnia és nem fordítva, Önnek pedig a kérdezőt érdekei érvényesítésében kéne segítenie, és nem a végrehajtó szerveket támogatnia.

Üdv,
Nagy Gábor

Kedves Gábor,

Köszönjük észrevételeit. Az állam feladata az állapolgárok szolgálata

. Ezzel a megállapításával tökéletesen egyetértek. Másfelől az állam minden bőrt lehúz az autósról már évek óta. Azonban válaszolnék a többi megállapítására is.

1. Igyekszünk minden levélre válaszolni, nem igaz, hogy csak a felére.
2. Az esetek igen nagy százalékában már a rendőrség által lezárt ügyek és esetek kerülnek hozzánk. A hatóság kiszabta a büntetést, megküldte a számlát, és a szabálysértő elismerte a cselekményt, már csak a csekk befizetésével vár. Ilyenkor már nincs helye joghézagokat keresni.
3. A másik ok hogy, egy 5 soros e-mailből nem lehet megállapítani, hogy az eljárás során hol követett el szabálytalanságot a rendőrség. Regisztrált tanácsadásunk során az eseteket a körülmények pontos tisztázása (nem e-mailben) után minden szempontból megvizsgáljuk.
4. Önnek joga van elmenni ügyvédhez is, ha csak egy egyszerű szabálysértés miatt (tiltott helyen parkolás)10 000 Ft-ra büntetné meg a hatóság, de az ügyvédnek is ki kellenne fizetnie ennél lényegesen magasabb számlát. Az eredmény pedig, ha bizonyított a szabálysértés, igen kétséges.

Üdv:
TanácSOS