Közlekedési baleset

2004.05.25. 11:43

Úgy vélem, hogy Ön a hibás...

Tisztelt Draco Kft,

Segítségüket kérem, ha van mód rá, a csatolt fájlban egy közel két napja személyemmel történt közlekedési balesetéről szeretnék tanácsot kérni. Mit tegyek, mi ne tegyek?
Megemlíteném, hogy azért kényszerülők Önökhöz fordulni - melyet hálisten az Interneten találtam - mert GYES-en lévő anyuka vagyok, aki mellette másoddiplomáját végzi a Budapesti Közgáz Egyetem Államigazgatási Karán. Nem igen engedhetem meg, hogy kemény forintokat lökjek ki az üres pénztárcából. Albérletben lakunk két éves fiammal.
Előre is köszönöm fáradozásukat.

Tisztelettel:
Illyés Szilvia

Kedves Szilvia!

Az Ön által leirt esemény alapján úgy vélem, hogy Ön a hibás a közlekedési baleset bekövetkezéséért, mert nem adta meg az elsőbbséget a Fiatnak

.
Mindaddig nem célszerű a főútvonalra való kihaladást megkezdeni, amíg a szabad kilátás nincs biztosítva. Ha az ütközés abban a szituációba történt, ahogy Ön ábrázolta, az ütközés után nem kerülhetett volna az Ön gépkocsija a 3-as számmal rajzolt helyzetbe, amennyiben Ön álló helyzetben lett volna. Csak úgy lehetséges, hogy az Ön kocsija mozgásban volt.
Az esetében a bírság kiszabásánál figyelembe fogják venni az eddigi büntetlenséget, vezetési gyakorlatot és anyagi helyzetét.
Ha a Fiat sebességét vitatja, kirendelnek igazságügyi szakértőt, aminek a költségét önnek kell fizetni, ez körübelül nyolcvanezer forint. Közös felelősségről nem lehet szó.

Tisztelettel:
Tanácsos