Mire számítsak?

2004.06.07. 12:20

Nem kellett volna fékeznem, és akkor ő belémjön.

Tisztelt TanácSOS!

Néhány napja egy nem túl szerencsés eset történt velem. Abból az esetből szerencsés volt, hogy sem nekem, sem pedig a barátnőmnek nem történt baja, azonban...
Éppen előztem egy kisfurgont (60-as tábla, kb. 60-70-es sebesség). Már mellette voltam (másik sáv, index kint), amikor ő is előzésbe kezdett, az előtte haladó mg. vontatót próbálta megelőzni. Én erősen fékeztem, a két autó mégis összeért (nekem jobb első, neki bal hátsó keréknél). Ez után mindkét autó kifordult, és ő a bal, én a jobb oldali árokban kötöttünk ki. A másik autó sofőrje nem ismerte el a vétkességét, rendőri intézkedés történt.
Mikor az autót elvittem a szervizbe, megkérdezték, mi történt. Én elmondtam ugyanazt, amit most leírtam, erre azzal vigasztaltak, hogy valószínűleg engem fognak kihozni hibásnak, mivel én mentem neki a másik autónak (???). Ugyanis (szerintük) ha a a másik sofőr kormányozza neki az én autómnak az övét, akkor ő a hibás, ebben az esetben viszont (mondták) az én autóm ért az ő autója hátuljához.
Megjegyzem: nem a hátuljához, hanem a bal hátsó kerékhez ért az én jobb első részem, valamint: nem kellett volna fékeznem és akkor ő belémjön.
Mert akkor ugyan ő a hibás, de lehet hogy nagyobb baj történik?

Kérem mondja el véleményét, válaszát előre is köszönöm:
Fekete Imre

Tisztelt Fekete Úr!

Ha ez így volt, ahogy leírta, akkor a másik járművezető hibázott

, mert ha Ön már az előzését megkezdte, akkor a furgon nem jöhetett volna ki előzni.
Az Ön leírása szerint Ön nem hibás.

Tisztelettel,
Tanácsos