Gyorshajtás

2004.06.25. 12:48

Azóta többször is jártam erre, és sehol nem láttam sebességkorlátozó táblát.

Tisztelt TanácSOS!

A IV. kerülteben a Pozsonyi úton készült rólam sztárfotó 60 Km/h sebességnél, 30 km/h táblánál (a rendőrségi dokumentum szerint).
A városból kifelé haladó sávból fordultam vissza a városba vezető irányba az ottlévő villamossíneken keresztül (teljesen szabályosan). A folyamatos forgalom miatt és hogy fel tudjam venni a forgalom ritmusát, igencsak gyorsítanom kellett. Ekkor villant a vaku az út szélén.
Nem mentem vissza megbeszélni a dolgot, mert nem voltam benne biztos, hogy én nyertem meg a célfotót. Idővel a céghez megérkezett az adatszolgáltatási felszólítás, amit kitöltve visszaküldtünk. Azóta többször is jártam ezen az úton, és sehol nem láttam sebességkorlátozó táblát.
Még soha sem volt problémám a rendőrséggel, 12 éve van jogosítványom. Azt szeretném tudni, hogy érdemes-e megfellebbezni a feljelentést pl. arra hivatkozva, hogy a megjelölt úton nincs 30km/h-s sebességkorlátozás? Hogyan lehet bebizonyítani az igazamat? A BRFK-n azt állítják, hogy biztosan volt ilyen tábla kitéve, de vajon mi indokolta? Nem volt terelés, útlezárás, semmi, ma pedig már nincs kint semmilyen tábla. Egyáltalán mit lehet és érdemes tenni?

Üdvözlettel,
György

Kedves György,

A Fővárosi Közterület Felügyeleten (VIII. ker. Alföldi úton) meg tudják mondani, hogy ebben az időben volt-e kint sebességkorlátozó tábla

. Be lehet menni a rendőrségre és megtekinteni a fotót, hogy azon látszik-e a sebességkorlátozó tábla vagy sem.
Ha nem, akkor írja meg a kifogást, hogy nem volt kint ilyen tábla, és a szabálysértési előadó köteles megkérni a nevezett cégtől a tábla kintlétéről az információt.
Nem tartom valószínűnek, hogy valótlant állítanának a határozatban. Még a rendőrök sem írnak valótlan feljelentést. Feltehetően ott volt az a tábla.

Tisztelettel:
TanácSOS