Honnan érvényes a sebességkorlátozás?

2004.07.13. 12:24

Feljelentettek, várom az ítéletet, de nem értek két dolgot.

Tisztelettel érdeklődöm, mi a helyzet akkor, ha az emberfia a tábla észrevétele után lép a fékbe akkor, amikor már a lézeres mérés szerint benn voltam a táblán belül, és így 78 km/h-t mutat homályosan a kép de a következő pillanat, mely kb 1-2 mp már 52 km/órát mutat a felvétel is.
Megkérdezetem a rendőrt, hogy mutassa meg hol a mérés helye, mire van irányítva a műszer mivel az eset távolban volt, kb 1 km. Azt válaszolta, hogy ő az elmenő oldali táblára irányitotta a műszert, és átellenben van az én táblám. Ez igaz, de nem tudom, hogy így van-e. Feljelentettek, várom az ítéletet, de nem értek két dolgot.
1. Észlelési idő és a cselekvés között 1-2 mp van, elismerem, hogy meglátva a táblát cselekedtem, és ez jól látható és érzékelhető vizuálisan a videón.
2. Mi van, ha mégis rosszul mérték, és még mindig a tábla előtt voltam, ha 1 cm is. Gusztustalan dolog ilyen helyzetet teremteni:

Miklós

Kedves Miklós,

A gépkocsival a sebességet a tábla vonaláig le kell csökkenteni. A sebességkorlátozás a jelzőtábla vonalától lép érvénybe.

Tisztelettel:
Tanácsos