Gyorshajtás 47 km/h-val

2004.07.31. 13:16

Az egyikük kiabálni kezdett velem, hogy mit képzelek...

Tisztelt tanácsos!

Lakott területen belül egy 30-as táblánál mértek be. A rendőrök szerint első verzióban 47-tel mentem, majd miután én mondtam, hogy szerintem lassabban (mivel már messziről integettek, hogy mérnek, és ezért lasítottam), akkor odajött egy második rendőr, aki azt mondta, hogy 49-cel.
Én ezt nem akartam elismerni, ezért mondtam nekik, hogy tisztázzuk, és nézzük vissza a felvételt. Ők azt mondták erre, hogy: "Majd a bíróságon visszanézhetem, és feljelentenek, mert nem ismertem el".
Ezek után én kérdeztem őket, (viszonozva hozzáállásukat), hogy hiteles-e a műszerük, és vannak-e róla megfelelő papírjaik, de erre megsértődve az egyikük kiabálni kezdett velem, hogy mit képzelek én. Ezek után azért mutattak egy papírt, ami úgy tűnt, talán hiteles, de nem tudtam megnézni rendesen.
Eközben készült a jegyzőkönyv, és én kértem őket, hogy írják bele azt, hogy én szerettem volna visszanézni a felvételt. Azt mondták, hogy nem írják bele, csak azt hogy én a műszer papírjait elkértem. Erre mondtam az intézkedő rendőrnek, hogy más normális helyen ezt megmutatják, az ő válasza pedig: "Más normális helyen igen, de ez itt ......(a község neve, ahol élek).
Ezzel lezártuk az ügyet úgy, hogy én nem voltam hajlandó aláírni a jegyzőkönyvet, és eljöttem a helyszínről. A kérdésem az, hogy van-e jogom visszanézni a felvételt a helyszínen vagy nincs, és mire számíthatok ezek után?

Üdvözlettel:
Attila

Kedves Attila!

A felvételt megnézheti a lakhelye szerinti rendőrkapitányságon, mert oda küldik a feljelentést.

A helyszínen, ha van a rendőrnek módja és lehetősége, megmutathatja. Ha nincs, nem követ el semmi mulasztást.

Tisztelettel:
Tanácsos