Gyorshajtás céges autóval

2004.08.04. 20:39

Az adatkérő lapon fel kellene tüntetniük, mi volt a szabálysértés...

Egy vidéki város rendőrsége adatkérő lapot küldött cégemnek, hogy küldje el a céges kocsim sofőrének az adatait.
A kihágás nem volt feltüntetve a levélen, csak a város és az utca neve. Ha felhívom a rendőrséget, Ön szerint közlik velem, hogy mi volt a kihágás anélkül, hogy megadnám a sofőr nevét?
Van valamilyen kiskapu a büntetés kikerülésére? (ha pár ezer forintos büntetésről van szó, nem zavar, csak nehogy a jogsim bánja)
Azt hallottam pl. hogy mondhatom azt, hogy egy rokonomnak adtam kölcsön a kocsit, és nem vagyok köteles megadni az adatait. A másik tipp az volt, hogy egy külfoldi vendégünk adatait kell megadni, mert a rendőrség nem foglalkozik külfoldiekkel.

Köszönöm előre is a válaszát,
Zsolt

Kedves Zsolt!

Céges kocsinál mindenképpen be kell írni, hogy ki vezette a gépkocsit, mert ellenkező esetben kitiltják a forgalomból.


Egyébként az adatkérő lapon, vagy másik külön papíron fel kellene tüntetniük azt is, hogy mi volt a szabálysértés. Ha felhívja őket, hogy nem kapta meg, kötelességük megmondani, és pótolni.

Tisztelettel:
Tanácsos

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.