Ittas vezetés

2004.08.04. 20:54

Ebben a pillanatban csattant is!

Tisztelt Tanácsos!

2004 július 2.-án éjjel kaptam egy csomagot hátulról a Toyota Yarisomba egy Fiat Uno kíséretében... Az eset Pécsett történt, előttem haladt egy Peugeot 306, aki bekanyarodási szándékát jelezve megállt egy kereszteződés előtt, de a szembejövő forgalom miatt megállni volt kénytelen. Én biztonságosan megálltam mögötte, és abban a pillanatban hallottam a gumicsikorgást a mögöttem érkező autótól... Annyi időm maradt, hogy kitekerjem balra a kormányt, és az autó elejét "kitettem" az előttem álló autó mellé, hogy legalább az eleje ne törjön a Toyotámnak! Ebben a pillanatban csattant is!

Megkérdeztem a srácot, hogy elismeri-e a felelősségét a balesettel kapcsolatban, erre azt a választ kaptam, hogy részben elismeri, mert én is elég izmosan álltam meg...! Érdekes feltevés mindenesetre! Ezek után hívtam ki a rendőrséget, akik megállapították, hogy a féknyoma 9,6 m, az alkoholszintje pedig elsőre 0.01, másodikra 0,025 volt!

UNION biztosítónál van a kötelezője a másik félnek, de mivel rendőrségi intézkedés történt, a határozat állítólag 60 nap, és utána állhatnak csak neki a lakatosok! Ittas vezetés esetén fizet a kötelező, vagy hogy fog ez történni? Hogy megy ez az egész???
Ki és mikor fog nekem fizetni? Várom mielőbbi megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel:
Szabó Zsolt

Kedves Zsolt,

Elég hosszú eljárás elé néz.


Addig amíg nincs egy jogerős rendőrségi, vagy bírósági határozat, addig a biztosító nem fizet. A kárt addig a másik fél biztosítójánál fel kell vetetni, és a javítást el lehet kezdeni.

Tisztelettel:
Tanácsos