Lejárt műszaki

2004.08.30. 14:28
A gépkocsit határozattal a műszaki vizsga igazolásáig ki fogják vonni a forgalomból.
Tiszelt Tanácsos,

Céges autóval le lettem állítva, melynek (mint az igazoltatás során kiderült) lejárt a műszakija. A helyszínen el lett véve a műszaki vizsgát igazoló lap, az autó rendszámtábjáján le lett kaparva a matrica, de semmi más nem történt. Az autót még hazavezethettem az igazoltatáskor kapott papírral, de onnan már máshova nem vezethetem azt.
Természetesen a cégnél ki lett vizsgálva ez a dolog és mint kiderült, az autók műszakijáért felelős személy megfeledkezett annak frissítéséről. Az eset kb. egy hete történt. Mi ilyenkor a teendő?
Az autó céges, nem régi (néhány éves), és kifogástalan állapotban van. Cégünk rendszeresen használja azt.
Ilyenkor nem lehetséges valamiféle bírság befizetése, műszaki megszerzése, hogy az autót lehessen legalább használni? Cégünk különböző feladatokra használja a gépjárművet, és az így kialakult helyzet megnehezíti a cég munkáját.

Előre is köszönöm válaszát,
András

Kedves András!

Mindig az felel a forgalomban való részvétel során a jogszabályok betartásáért, aki a gépkocsit vezeti.


Az más kérdés, hogy cégnél az ezért felelős személyt majd felelősségre vonják. A rendőr valószínűleg a feljelentést megírta, és szabálysértési eljárás fog indulni, amiért pénzbüntetést fog kapni. A gépkocsit határozattal a műszaki vizsga igazolásáig ki fogják vonni a forgalomból.
Addig a műszakit meg lehet csináltatni, és ahogy ezt bemutatják az okmányirodán, visszakapják az okmányt.

Tisztelettel:
Tanácsos