Zűrzavar

2004.08.30. 14:36
Jó, hogy uniós jogállamban élünk, és az ilyen emberek büntetlenül megússzák a dolgot
Tisztelt Tanácsos Úr!

Segítséget szeretnék kérni egy közlekedési baleset ügyében. 2004.május 13-án balra szerettem volna házunkhoz befordulni, és hátulról belém jött egy szgk.
Sajnos se jogosítványa, se kötelező biztosítása, se forgalmija nem volt.
Megtörtént a szívességi kárfelmérés az ARGOSZ (saját bizt.) részéről, gazdasági totálkáros lett az autóm. Egyelőre még nincs határozat, csak igazolást kaptam, amelyben az állt, hogy a károkozó a saját tulajdonú járművét használta. Viszont a nyilvántartás szerint egy másik budapesti személy a tulajdonos.
A rendőrségi és a biztosító megkeresésére se válaszol a budapesti tulaj, hogy ő eladtavagy kölcsönadta-e szgk-t. Addig viszont, amíg a tulajdon nem tisztázott, áll az ügyem. Hová fordulhatok, hogy a tulajdoni szálakat kutassam (netalán már 3-4 tulaj is volt közben, aki nem iratta át). Ennek a jogi hátterét a rendőrség nem vizsgálja, vagy nem szólíthatja fel az iratok bemutatására?
Ha nem tisztázódik, a MABISZ nem fog fizetni. Jó, hogy uniós jogállamban élünk, és az ilyen emberek büntetlenül megússzák a dolgot, ugyanúgy vezet tovább jogsi nélkül. Sajnos a rendőri intézkedés is kívánnivalót hagy maga után, fontolgattam hogy panasszal élek. Kérem, legyen szíves tanácsot adni, hogy lehet előbb mozdítani az ügyemet.

Tisztelettel:
Varga

Tisztelt Varga Józsefné,

Azt, hogy a gépkocsi kinek a tulajdona volt a baleset időpontjában, a szabálysértési előadónak kellene vizsgálni.
Be kellene idéznie balesetet okozó személyt, és tisztázni, hogy került hozzá a gépkocsi.

Tisztelettel:
Tanácsos