Rendőri intézkedés magánterületen

2004.09.11. 11:53

A kapitányságtól kapott napi intézkedési limitje még nincs meg, ezért meg kell büntessen!

Kedves SOS!

Tegnap megbüntettek 4000 Ft-ra (csekket kaptam), mert nem volt bekapcsolva a biztonsági övem. A szabálysértés tényét nem is vitatom, pechem volt, a lakásom előtt 300 m-re megálltam, és az újbóli induláskor elfelejtettem bekapcsolni. Egyébként mindig, még a rövid utakon is viselem is az övet, és mindenkit buzdítok a használatára.
Amiért mégis utólag szeretném megfellebezni a büntetésem, az a felháborodásom arra a megjegyzésre, melyet a rendőr a büntetés elkerülését felvető kérdésemre válaszolt. Ugyanis amikor felvetettem, hogy esetleg egy szóbeli figyelmeztetéssel is megúszhatnám, hiszen tényleg 300 m-re lakom, azt válaszolta, hogy valóban nem ez a legsúlyosabb a szabálysértés, de értsem meg, a kapitányságtól kapott napi intézkedési limitje még nincs meg, és nemsoká mennie kell, ezért meg kell büntessen!
Ha ilyen a hozzáállásuk, én is megpróbálok mindent megtenni a büntetés elkerülésére. A kérdésem tulajdonképpen az volna, hogy intézkedhet-e, azaz megállíthat-e és kérdőre vonhat-e a rendőr magánterületen? Ugyanis ahol megállítottak, az a Gödöllői Szent István Egyetem egyetemi magánterülete volt. Ha nem tehették volna meg, Önök szerint érdemes fellebeznem? Ha igen kérem az ide vonatkozó törvény/paragrafus számával is segítsenek, vagy esetleg a fellebezésben használt pontos jogi kifejezéssel.

Előre is köszönettel:
Tamás

Kedves Tamás!

A rendőr magánterületen is intézkedhet. Ha a pénzbüntetést kifizette, nincs jogorvoslati lehetőség.

Tisztelettel:
Tanácsos