Fura tábla

2004.09.16. 14:39

Ilyen tábla Szegeden még van pár darab.

Tisztelt TanácSOS!

Szeretném megtudni, hogy ilyen fajta tábla a KRESZ-ben hol található, és mi a pontos jelentése?

b) "Várakozni tilos" (61. ábra); a tábla azt jelzi, hogy várakozni tilos; a jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő táblán levő felirat jelezheti, hogy a várakozási tilalom a járművek meghatározott körére nem terjed ki;

6) Az (1) bekezdés b) pontjában említett jelzőtábla alatt kiegészítő tábla utalhat arra, hogy a várakozás kijelölt rakodóhely szabadon hagyása érdekében tilos. A kiegészítő tábla feltünteti azt az időszakot és távolságot is, amelyen a tilalom fennáll (61/c. ábra). Ilyen helyen az áruszállító jármű a folyamatos fel- és lerakodáshoz szükséges ideig maradhat; más jármű - akár 5 percnél hosszabb ideig is - akkor tartózkodhat, ha a vezető a járműnél marad és áruszállító jármű érkezésekor annak a rakodóhelyre való beállását haladéktalanul lehetővé teszi.

Ilyen tábla Szegeden még van pár darab. Előre is köszönöm a segítségét!

Üdv.:
kcsbubi

Kedves Csaba!

A várakozni tilos jelzőtábla aztjelenti, hogy csak a folyamatos lerakodás és felrakodás idejére lehet ott megállni, azon túl nem, el kell onnan menni.


Ha nem rakodik, 5 percig ott maradhat, de a kocsi közelében, hogy ha jön a rakodó jármű akkor, el tudjon onnan állni. A mozgáskorlátozottat szállitó személy, vagy a mozgáskorlátozott ott várakozhat.

Tisztelettel:
Tanácsos