Jogszabály változás

2003.05.12. 16:01

Helyét az EU vámjogi szabályozása veszi át.

Tisztelt Cím!

Arra vonatkozólag kérem a tisztelt szakértő segítségét ill. tájékoztatását, hogy van-e tervben jogszabály változás az EU konformitással összhangban a fenti szituációra. Azaz konkrétabban:
Ha EU (magyar) állampolgár EU (D, F, I stb. gyártmányú), EU rendszámú gépkocsit vásárol, hogyan használhatja majd idehaza ill. az EU területén szabadon? Mindenféle adminisztratív akadályozás, korlátozás nélkül?
Azt hiszem jelenleg az EU-ban nincs munkahelyhez kötve, vagy vámjogszabállyal korlátozva hogy ki, milyen EU frsz.-ú gépkocsit vezet.
A legutóbbi hírek szerint a fogyaztási adó megszűnik ugyebár, de helyette ún. regisztrációs díj lesz, ami egyfajta "szemfényvesztés", mert ugyanúgy terheli a magyar polgár pénztárcáját, mint a fogyasztási adó, csak épp más a neve.
Szíves válaszukat előre is megköszönve,

Üdvözlettel,
Gonda László Zoltán

Tisztelt Gonda Zoltán!

Az EU-hoz történő csatlakozást követően a jelenlegi vámjogszabály hatályát veszti. Helyét az EU vámjogi szabályozása veszi át.
Azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a gépjárművek használatának szabályozása a csatlakozás után, jelenleg még nem áll rendelkezésemre információ.

Tisztelettel!
Váradi Mihály
igazságügyi szakértő

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.