Kanadából hazajövet

2003.07.03. 18:01

Rokonaim Kanadából készülnek hazatelepülni.

Tisztelt Váradi Úr!

Rokonaim Kanadából készülnek hazatelepülni. Arra vonatkozóan kérnék felvilágosítást, hogy milyen feltételekkel tudnak autót behozni.
Olvastam a Kiskartalyi Andrásnak címzett, erre vonatkozó válaszát. Érdekelne, hogy a fogyasztási adón túl kell-e ÁFÁ-t fizetni, és melyek mindazok a tételek, melyeket meg kell fizetni, illetve, hogy ha új autót szeretnének behozni, arra milyen lehetőségeik vannak? Hallottam ugyanis olyan lehetőségről, hogy az adott márka magyarországi importőrén keresztül is meg lehet rendelni az autót. Előre is köszönöm.

Tisztelettel,
Rédl Pál

Tisztelt Rédl Pál!

Hazatelepülő rokonai gépjárművet vámmentesen akkor hozhatnak be az országba, ha az a Magyarországra történő beköltözés előtt legalább 6 hónapon keresztül a tulajdonukban volt.
A vámmentesség alkalmazható arra a gépjárműre is, melyet a beköltözés előtt igazoltan legalább 6 hónappal megrendeltek. A megrendelés történhet hazai márkakereskedőnél is. A megrendelés tényét és időpontját a márkakereskedő tudja igazolni.
Hazatelepülők részére végzett vámmentes vámkezelés során a gépjármű után kizárólag Fogyasztási adó fizetési kötelezettség merül fel.

Tisztelettel!
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.