Itthon vásárolt francia autó

2003.07.03. 23:28

Szóval írtunk egy adásvételit mindenféle nyelveken

Tisztelt Váradi Mihály Úr,

A francia témáknál maradva nekem meg az a feledat, hogy egy Magyarországon élő külföldi ismerősöm francia rendszámú autóját vettem meg (Magyarországon), amivel vissza is jönnék Franciországba, ahol hivatalosan dolgozom.
Szóval írtunk egy adásvételit mindenféle nyelveken, de nem tudom, mi egyéb fog kiderülni a határon, hogy mégis kell.

Köszönettel,
Winter László

Tisztelt Winter László!

Remélem kérdését jól értelmeztem.
Az autó jelenleg a külföldi ismerőse révén alakiság nélküli ideiglenes behozatali vámeljárás keretében tartózkodik Magyarországon.
Külföldi ismerősének kötelezettsége az a vámhatóság felé, hogy a vámárut, azaz a gépjárművet - a behozataltól számított 6 hónapon belül változatlan állapotban külföldre kiszállítsa. A gépjármű feltételezhetően papíron még jelenleg is a Magyarországon élő külföldi ismerőse nevén van.

Ennek megfelelően a feladat az, hogy a gépjárművet külföldi ismerőse Magyarországról a jelenlegi okmányokkal - forgalmi - kivigye. A továbbiakban az adásvétellel kapcsolatos tulajdonosváltást Franciaországban kell intéznie.

Tisztelettel!
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.