Nyilvántartásban nem szereplő motor

2003.07.30. 00:33

Egy Yamaha XS 750 motorkerékpárról van szó.

Jó napot kívánok,

Napok óta próbálok információkat összeszedni az internetről, de eddig nem sikerült kielégítő választ találnom a kérdésemre.
Németországban dolgozok, jutányos áron hozzájuthatnék egy motorkerékpárhoz, de a Közlekedési Felügyelet oldalán, a Gépjárművek környezetvédelmi jóváhagyásai fejezetben, a típusok szerinti felsorolásban nem szerepel a típus.
Egy Yamaha XS 750 motorkerékpárról van szó. Ha némi információval segíteni tudna, vagy hogy egyáltalán hova forduljak a kérdésemmel, milyen fórumokon lehet erről a kérdésről bővebben informálódni, biztosat tudni, nagyon megköszönöm a segítségét.

Tisztelettel:
Mike Zoltán

Tisztelt Mike Zoltán!

Valóban a Közlekedési Főfelügyelet honlapján az Ön által megjelölt motortípus nem szerepel.
Azt javasolom önnek, hogy a forgalomba helyezéssel kapcsolatos kérdésével kapcsolatban hívja a KFF-t közvetlenül, vagy a lakóhelyéhez legközelebbi fővárosi vagy megyei Közlekedési Felügyeletet. Ők bizonyára tudnak a témában segítséget nyújtani.

Tisztelettel!
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő


Kedves Olvasónk, Brett Gábor, aki a közúti járművek vizsgálataival hivatásszerűen foglalkozó cég, a TÜV NORD-KTI Kft. munkatársa, az alábbi hasznos kiegészítéseket küldte nekünk a válasz műszaki oldalával kapcsolatosan. Levelét ezúton is hálásan köszönjük:

A Yamaha XS 750-es motorkerékpárral kapcsolatos adatok beszerzésében némi díj ellenében talán tudunk segíteni a levélírónak. A TÜV NORD csoporthoz tartozó TÜV Nord Strassenverkehr GmbH rendelkezik típusadatokkal, bízzunk benne, hogy a kérdéses adatokkal is - Yamahában különösen "otthon van". Kérdezni azonban csak pontos azonosítási adatok birtokában érdemes.

Üdvözlettel
Brett Gábor
ügyvezető helyettes
TÜV NORD-KTI Kft.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.