Regisztrációs díj

2003.12.03. 14:22

A tényleges táblázat a kihirdetett jogszabályban lesz majd megtekinthető.

Tisztelt Vámszakértő!

A jövő évi jogszabályváltozások kapcsán lenne egy-két sürgős kérdésem, mivel épp autóvásárlás előtt állok és nem tiszta a kép:
Mivel a Vám és az ÁFA fizetés megszűnik (helyébe a regisztrációs adó kerül), lehet-e számítani a jelenleg a 2 évnél tovább külföldön tartozkodók ÁFA kedvezménye helyett (vagyis, hogy nem kellett fizetni, de a csatlakozás után senkinek nem kell)valami másra?
Illetve mennyire lehet hitelesnek, vagy legalább irányadónak tekinteni az Origón megjelent regisztrációs adó táblázatot, illetve az ott használt környezetvédelmi besorolás 5-ös, hol tudható meg adott márkára nézve.

Köszönettel:
Salamon Gergely

Tisztelt Salamon Gergely! A csatlakozás után magánszemélyeknek használt autó EU-s tagországban történő vásárlása esetén az ÁFA-t a vásárlás helyén kell megfizetni. Magyarországon a forgalomba helyezés során ÁFA-t már nem kell fizetni. Ekkor kell majd a regisztrációs díjat is megfizetni.
Az Ön által megjelölt internetes forrás, amely a regisztrációs díjtáblázatot tartalmazza, nem jogszabály. A hitelességével kapcsolatban nyilatkozni nem tudok. A tényleges táblázat a kihirdetett jogszabályban lesz majd megtekinthető.

Tisztelettel,
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő