Regisztrációs adó május első heteiben

2004.04.05. 11:22

A hivatal szándékos időhúzással ki tudja tolni az ügyintézést az új regadó tábla érvénybe lépéséig?

Tisztelt Váradi Mihály!

Úgy hallottam, hogy az Alkotmány szerint a módosított regisztrációs adó leghamarabb csak a Magyar Közlönyben megjelenés után 45 napon túl léphet életbe. Ez azt jelentené, hogy május első heteiben még a régi táblázat szerint kellene kivetni a regisztrációs adót, míg az áfát, környezetvédelmi díjat és esetleg exportdíjat már nem kell fizetni.
Ha ez igaz, akkor van esély május elején egy autót behozni a régi regadóval, vagy a hivatal szándékos időhúzással ki tudja tolni az ügyintézést az új regadó tábla érvénybe lépéséig?

Kíváncsian várom válaszát,
Kovách Gergely

Tisztelt Kovách Gergely!

Március 30-án került kihirdetésre a regisztrációs adó törvény módosítása. Ennek megfelelően az új adótételek csak 2004. május 14-től lépnek életbe

.
Addig a jelenlegi adótételeket kell megfizetni a forgalomba helyezés során. Azzal kapcsolatban, hogy a május elején behozott járművek regisztrációs adóját mikor tudja megfizetni, sajnos nem tudok érdemi választ adni. Az Ön által felvetett lehetőség is előfordulhat.

Tisztelettel,
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.