Teherautóból személygépkocsi: regadó fizetés?

2004.04.21. 11:49

Sajnos a Felügyelet megfelelő tájékoztatást adott az Ön részére...

Tisztelt Váradi Úr!

Barátom nemrég vásárolt egy Toyota Hiace 2,5TD, 6 személyre vizsgáztatott tehergépkocsit, mely 6 éve Magyarországon márkakereskedésben került megvásárlára.
A gépkocsi családi használata miatt célszerű lenne átvizsgáztatni személygépkocsira, igy elkerülhető lenne a menetlevél vezetés felesleges adminisztrációja. A Közlekedés Felügyelet tájékoztatása szerint az átalakítási engedély költségén és a vizsgadíjon felül a regisztrációs adóval is számolni kell. A törvényt tanulmányozva adókülönbözetre vonatkozóan találtam utalást. Milyen összegről lehet szó jelen esetben?
Mi indokol bármiféle további adót az eljárási díjon kívül, hiszen a gépkocsi nyilván vámfizetés terhe mellett került be valamikor az országba?

Köszönettel:
Ganczer József

Tisztelt Ganczer József!

Sajnos a Felügyelet megfelelő tájékoztatást adott az Ön részére, mivel a gépjárművek olyan átalakítása, melynek következtében személygépkocsi, vagy lakóautó lesz belűlük, valóban regisztrációs adó köteles

.

Az Ön esetében ennek összege:
május 14-ig történő fizetés esetén:
5-nél jobb környezetvédelmi besorolás esetén: 640 000 Ft
5-nél rosszabb környezetvédelmi besorolás esetén: 1 600 000 Ft
május 14-e utáni fizetés esetén:
5-nél jobb környezetvédelmi besorolás esetén: 540 000 Ft
5-nél rosszabb környezetvédelmi besorolás esetén: 810 000 Ft

Tisztelettel,
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.