Regisztrációs adó május 1-14. között

2004.04.29. 11:17

A behozatal dátuma, vagy a hatósági procedúra befejezése a mérvadó?

Tisztelt Váradi Mihály!

Május elején, 1-14-ig szeretnék autót behozni az országba. Az egyik előző válaszában említette, hogy ebben az intervallumban már vámunió van, de a régi regisztrációs tábla van még életben.
A cikkben felmerült a hivatal szándékos időhúzása az új tábla életbe lépéséig. A kérdésem az lenne, hogy a behozatal dátuma, vagy a hatósági procedúra befejezése a mérvadó az adó kiszabásakor. Hivatalosan mennyi az az idő, ami alatt a folyamat lezajlik? Amennyiben több információt szeretnék, kihez fordulhatok, kit keressek?

Köszönettel,
Budai Balázs

Tisztelt Budai Balázs!

A regisztrációs adó megfizetésére a vámhivatal által kiadott a regisztrációs adó megfizetéséről kiadott adóigazolásnak kell május 14-e előttre szólni

. Tehát nem a forgalomba helyezésnek kell megtörténni május 14-ig.
A törvény szövege az alábbi:
"3. § (1) E törvény a kihirdetését követő 45. napon lép hatályba, rendelkezéseit - a (2)-(3) bekezdésekben meghatározott eltéréssel - a hatálybalépését követően kibocsátott adóigazolások esetén kell alkalmazni."

Tisztelettel
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.