Magánszemély vám számlája

2004.04.30. 13:15

Az Mwst-t nem lehet visszaigényelni.

Tisztelt Váradi úr!

Elolvastam több válaszát is a május 1. utáni teendőkről, de lenne egy olyan kérdésem. melyre szerintem többen is kíváncsiak lennének:
Magánszemélyként szeretném kihasználni a május 14-ig tartó időszakot, hogy kedvezőbb összegű regisztrációs díjat fizessek. Az általam kiválasztott gépkocsit megvásárolhatom-e most is, azaz áprilisi számlával is hazahozhatom május 1. után, vagy csak májusi számlával?
Ez azért lenne fontos, mert a kereskedő nem szeretne további napokig várni a kifizetésemre, hanem minél hamarabb pénzt szeretne látni a kiválasztott autóért. Másfelől további napok telnének el májusban, ha csak akkor kezdném meg a vásárlást, és félő, hogy a május 14-i dátumból kicsúsznék.
Tehát fontos és lényeges-e, hogy a május 1. után belépő gépkocsi számlája legkorábban május 1. vagy későbbi dátumozású legyen? Mire kell, hogy figyeljek ez ügyben, hogy elkerüljem itthon a meglepetéseket?
Kérem tiszteljen meg válaszával!

Üdvözlettel,
Keresztes Gábor

Tisztelt Keresztes Gábor!

A számla dátuma nem lényeges a behozatalkor, azonban a számlának bruttó összegről kell szólnia, és a jármű külföldről történő indítása és behozatala május 1-e után kell, hogy történjen

. Az Mwst-t nem lehet visszaigényelni.
Fontos, hogy május 13-ig meg kell kapnia a vámhatóságtól a regisztrációs adó megfizetéséről szóló adóigazolást, mivel csak ekkor lehet a jelenlegi táblázat alapján megfizetni a regisztrációs adót.

Tisztelettel,
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.