Regadó-visszatérítés átalakítás után?

2004.12.21. 13:23

2005. január 1-e után átalakított járműveknél már nem lesz lehetőség a visszatárítésre.

Tisztelt Vámszakértő Úr!

Egy korábbi válaszában (Vectra motorcsere) részletezte a motorcsere esetén esedékes regisztrációs adókülönbözet fizetési kötelezettség (illetve visszaigénylési lehetőség) összegeit egy adott példára. Ebben a válaszban azonban csak Euro II és Euro III kategóriákat említ.
Kérdésem az lenne, hogy ugyanez az elv vonatkozik-e az ezeknél rosszabb környezetvédelmi besorolású járművekre is (pl. 20 éves Zsiguli)? Vagy esetleg azokon eleve nem engedélyezik kisebb vagy nagyobb motor beépítését, és ezért visszaigénylés/adófizetés sem értelmezhető?
Természetesen nem várom, hogy hasonló részletes árlistát mellékeljen, mivel ha az elv működik, akkor ezt a regisztrációs adó táblázatának megfelelően bárki néhány kivonással meg tudja tenni.

Köszönettel,
Jani

Tisztelt Jani!

Az általam említett visszatérítési rendszer - amennyiben figyelmesen elolvassa korábbi levelemet - csak abban az esetben alkalmazható, ha az átalakítandó jármű már regisztrációs adófizetéssel lett Magyarországon forgalomba helyezve (2004. február 1-e után).
Még egy rossz hír!
A regisztrációs adó törvény módosítása 2005. január 1-től már nem tartalmazza ezt a visszatérítési lehetőséget sem, azaz 2005. január 1-e után átalakított, és így forgalomba helyezett járművek esetében már nem lesz lehetőség a visszatárítésre.

Tisztelettel,
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.