Idei igazolás, jövő évi forgalomba helyezés

2004.12.21. 13:57

Ellenkező érvényű utasításig az idén kiadott befizetési igazolásokat el fogják fogadni.

Tisztelt Váradi Úr!

2004. december elején Németországban használt gépkocsit vásároltam (nyilván azzal a szándékkal, hogy a reg.adó szempontjából, még az idei kedvezőbb kategória sújtson csak).
Egyedi forgalomba helyezésen, műszaki vizsgán, stb. túl vagyunk, reg. adót befizettem, RA határozat a kezemben van.
A származásigazolás folyamatát az okmányirodánál több mint 2 hete kezdeményeztem, ám ez idáig nem kaptam határozatot, így a gépkocsit ez idáig nem tudtam (végérvényesen) forgalomba helyezni.
A kérdésem a következő lenne:
Amennyiben a származásigazolás N.o-ból az idén már nem érkezne meg (így a magyar okmányiroda sem tudná a származásigazolási határozatot meghozni), kerülhetek-e olyan helyzetbe, hogy a reg. adó tekintetében a jan. 1 utáni kedvezőtlenebb elbírálás alá esek, vagyis a régi és új RA közötti különbözetet elkérjék tőlem?

Válaszát előre is megköszönve tisztelettel:
Szundy Olivér

Tisztelt Szundy Olivér!

A regisztrációs adó változásával kapcsolatban a jogszabály sajnos nem tartalmaz átmeneti intézkedéseket.


Az egyik okmányiroda vezetőjével történt megbeszélésen feltettem a kérdést, hogy a 2004-ben a vámhatóság által kiadott regisztrációs adó igazolást az okmányiroda 2005. évi forgalomba helyezéseknél elfogadja-e. Az okmányiroda vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy ellenkező érvényű utasítás, jogszabályi rendelkezés kiadásáig természetesen az idén kiadott regisztrációs adó befizetést igazoló vámhatósági igazolásokat el fogják fogadni.
Amennyiben ez így fog történni, akkor a forgalomba helyezéshez nem kell a regadó különbözetet Önnek megfizetni.

Tisztelettel,
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.