Regisztrációs adó eltörlése?

2005.09.07. 10:38

Ez a hír igaz?

Tisztelt Váradi Mihály igazságügyi vámszakértő Úr!

Volt szíves már tájékoztatni arról, hogy a motorkerékpárok behozatala esetén, amennyiben az EU-s országból való és 1996 okt. 1. utáni és 6000 km-nél többet futott, abban az esetben vámkezelési költség ill, ÁFA befizetés nincs!
A regisztrációra lennék Kíváncsi (hogy jelenleg az mennyi), és amennyiben az alábbiakról van tudomása és ez az információ kiszolgáltatható akkor:
Tehát tudomásomra jutott egy "szárnyra kapott hír", miszerint az EU-ból behozott motorokra a regisztrációs díjat el fogják törölni!!! Ez a hír igaz-e és ha igen, mikortól fog érvénybe lépni, és várhatóan (helyette) milyen illetéket és mennyit fognak kiszabni az ilyen behozott motorokra?
Fáradozását előre is köszönettel

Vándor Róbert

Tisztelt Vándor Róbert!

A regisztrációs adó eltörlése egy hosszabb folyamat eredménye lehet csak. Ehhez azonban a legfontosabb előfeltétel, hogy az EU Parlament ezzel - mármint az adó eltörlésével - kapcsolatban döntést hozzon. Úgy tudom, hogy ez még nem történt meg.
Az általam hallott információk alapján a regisztrációs adó eltörlése esetén az új adó a súlyadóba fog majd valamilyen módon beépülni. Az adó eltörlése és a súlyadóba történő beépülés mintegy 5-10 év alatt fog majd megtörténni. Erre vonatkozóan hozott döntést – javaslatot a Parlament felé – az EU Bizottság.

Tisztelettel,
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő