Autómat átmenetileg külföldre vinném

2009.12.16. 06:47

Tisztelt Vámszakértő!

Januárban vettem egy új autót magyarországi szalonból. Jelenleg magyar rendszám van rajta, de Németországban dolgozom, és itt viszont be kellene jelenteni, tehát német rendszámot kellene rátetetni. Mit kell tennem az otthoni forgalomból való kivonáshoz, ez körülbelül mennyi költséggel járna nekem? Ha mondjuk 2 év után megint haza szeretném vinni, akkor ki kell-e fizetnem még egyszer a regadót? És a forgalomba helyezés milyen költségekkel járna majd?

Köszönettel,
Gábor


Tisztelt Gábor!

A forgalomból történő kivonás és az újra forgalomba helyezés részleteiről kérem, hogy az okmányirodához szíveskedjen fordulni.

Amikor a járművet visszahozza Magyarországra és újra forgalomba helyezteti, akkor nem kell regisztrációs adót fizetnie, mivel a jármű korábban már itthon forgalomba volt helyezve.

Tisztelettel!
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértő


Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.