Citroën C4 (2004)

Citroën C4 (2004) törésteszt

2004.11.29. 20:12

Elismerésre méltó technológiája kiváló eredményekhez segítette a C4-est.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        
Gyermekbiztonsági védelem          


Teszteredmények:
Frontális 15(94%) Oldalsó 18(100%) Biztonságiöv-emlékeztető 2 Összesítés 35 Gyermekbiztonság 42(86%) Gyalogosbiztonság 22(61%)

 
   
   

Elismerésre méltó technológiája kiváló eredményekhez segítette a C4-est. Tökéletesen védi utasait, óvja a gyermekeket, és mindent megtesz, hogy a lehető legkisebb sérülések érjék a véletlenségből elgázolt gyalogosokat.

     
 Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés esetén  Sérülés esélye az utason frontális ütközés esetén  Sérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén

Az autó teste alig deformálódott, az ajtók tökéletesen nyíltak-csukódtak az ütközést követően. Az előfeszített, erőhatárolt övek és a szakaszosan felfújódó légzsákok megakadályozták a súlyos sérüléseket. Sokat dolgoztak a térd becsapódási helyének finomításán, egy apró fémlapot leszámítva a kormányoszlopon, jól oldották meg a feladatot. A pedálok szépen, udvariasan húzódtak félre az útból.
A függönylégzsákkal és mellkast védő oldallégzsákkal együtt kialakított oldalvédelem példás, ennél a feladatnál nem vesztett pontot a C4-es.
Biztonságban pihentek a gyerekek: a nagyobbik menetiránnyal egyező állású, Isofix-fülekkel rögzített Britax Römer Duo Plus, a kisebbik fordítva, az autó saját öveivel bekötött Britax Baby Safe székben kapott helyet. Gombbal lehet kikapcsolni az utasoldali légzsákot, és hogy ezt senki ne mulassza el megtenni, ha gyerekét a J1-be ülteti háttal a szélvédőnek, kimerítő részletességű figyelmeztető címkéket ragasztottak a műszerfal jobb szélére és a jobb napellenző mindkét oldalára.
Kiemelkedő törési mutatói után az autó orra akkor is vállalható, ha mi okozunk bajt. A lökhárító, az EKG és a motorháztető kíméletesek a rá eső gyalogosokkal, a Seat Alteával kettesben az új alsóközép Citroën a legerősebb ebből a szempontból.
A C4-es alapáron tartalmaz okos biztonsági öveket a bekapcsolásukra figyelmeztető pittyegővel, számtalan légzsákot, ABS-t, menetstabilizátort, fékasszisztenst.