Toyota Corolla (2003)

Toyota Corolla (2003) törésteszt

2002.12.19. 14:43

Remekül teljesített a Corolla a törésteszteken.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 12(75%) Oldalsó 16(89%) Összesítés 28

 
   
   

Az autó karosszériája erős, a becsapódást követő vizsgálatok megállapították, hogy karosszériája alig deformálódott az ütközéstől.
Frontális ütközésnél a kormányoszlop, a kormányzár és a szervomotor fenyegetik a sofőr lábait. Apró probléma, de veszélyes lehet, hogy a hátsó ülés biztonsági öveit akkor is lehet használni, ha a háttámla nincs kattanásig hátradöntve.
Még légzsákok nélkül is jó lett az oldalsó teszt eredménye. Annak ellenére, hogy a vezetőnek több testrésze is összeütközésbe került az autó különböző elemeivel, az oldalvédelmet megfelelőnek ítélték.
Nem szerepeltek azonban ilyen jól a gyermekülések: a kisebbik bábu nem volt biztonságban egyik tesztben sem, míg a nagyobbik gyerek védelme csak a frontális ütközésnél bizonyult kielégítőnek. A menetiránnyal szemben elhelyzett ülés ráadásul túl nagy volt a Corolla hátsó üléséhez.
A Corolla orra közepesen jól sikerült, az új rendszer szerinti két zöld csillag azt jelzi, hogy a mérnökök már az orrész megtervezésekor gondoltak a gyalogosokra.