Toyota Corolla Verso (2004)

Toyota Corolla Verso (2004) törésteszt

2004.05.28. 13:11

A kis egyterűek osztályában jelenleg a Corolla Verso az eminens.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        
Gyermekbiztonsági védelem          


Teszteredmények:
Frontális 15(94%) Oldalsó 18(100%) Biztonságiöv-emlékeztető 2 Összesítés 35 Gyermekbiztonság 37(76%)

 
   
   

A kis egyterűek osztályában jelenleg a Corolla Verso az eminens: bár törésből ötcsillagos a Megane Scenic, gyermekvédelemből négyes a Focus C-Max, a Toyota az első, amely egyszerre tudja ezeket, megfejelve az orr-rész kétcsillagos kialakításával.

     
 Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés esetén  Sérülés esélye az utason frontális ütközés esetén  Sérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén

Mindössze egy pont hiányzott a százszázalékos frontális eredményhez, de a tökéletes oldalvédelem mellett ez szinte elenyésző, a Corolla magabiztosan ért el öt csillagot.
Erős kasztni és jól átgondolt aktív biztonsági fejlesztések jellemzik a kis MPV-t, amely visszafogott törési mutatókban és az utasok alacsony veszélyeztetettségi fokában nyilvánult meg a teszteken. Fény és hangjelzés figyelmeztette a bábukat az erőhatárolt és előfeszített övek becsatolására, a két részletben nyíló, az ülésen helyet foglalók testsúlyát számításba vevő légzsákok pedig jól levédték a veszélyes szerkezeti elemeket. A Toyota nagy hangsúlyt fektetett a lábak védelmére, a 25 km/h-nál gyorsabban bekövetkező ütközés esetén a sofőr térdénél is légzsák nyílik, ami az EuroNCAP megítélése szerint megfelelően működik. Az összes biztonsági öv hárompontos.
Az oldalütközések elleni védekezés hibátlan lett, az ülésbe épített oldal- és az egész beltér hosszán nyíló fejlégzsákok jelenleg a lehető legjobb oldalvédelmet biztosítják.
Toyota márkajelzéssel ellátott Britax Römer ülésekbe ültették a gyerekbábukat. A hároméves gyerek Duo Plus ülését ISOFIX-fülekkel és tetőpányvával rögzítették, a szék jól védett az oldalsó szimulációban, de magas terhelést mértek a bábu mellkasán a frontális ütközésnél. Az ISOFIX és biztonsági öv segítségével beszerelt Baby-Safe ülés megfelelő védelmet nyújtott a másfél éves baba számára. A figyelmeztető matricázás minőségével sincs gond.
Az autó lökhárítója és a motorháztető eleje nem túl barátságos, igyekezzünk a két csillagnyi védelmet nyújtó motorháztető közepére esni, ha Corolla Versóval gázolnak el.
Az autóban széria az első, oldal-, fej- és térdlégzsák, az előfeszített, erőhatárolt övek, a becsatolásra figyelmeztető szerkezet az első utasok számára, az ABS, a vészfék-rásegítő és a VSC nevezetű menetstabilizáló automatika.