Ford Fusion (2003)

Ford Fusion (2003) törésteszt

2004.11.23. 12:52

A tornacipőre alakított vagány városi törpe Ford szerkezetileg azonos a Fiestával...

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 11(69%) Oldalsó 13(72%) Összesítés 25 Gyalogosbiztonság 11(31%)

 
   
   

A tornacipőre alakított vagány városi törpe Ford szerkezetileg azonos a Fiestával, ezért a törésteszten is szinte azonos eredményt értek el. A magasabb építés negatív hatással volt a karosszéria egységére, emiatt kapott kevesebb pontot a Fusion az oldalütközésnél.

     
 Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés esetén  Sérülés esélye az utason frontális ütközés esetén  Sérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén

A biztonsági övek és légzsákok megfelelően működtek, bár a vezető mellkasán mért terhelés magasabb volt a kívánatosnál. A kasztni és különösen az orr-rész mindenesetre elég strapabíró kialakítású, a lábteret és a műszerfalat szinte egyáltalán nem deformálta az ütközés. Kis méretű autóknál mindig gondot okoz a vezető lábának megóvása. Itt sincs másképp, a kormányoszlop, a gyújtáskapcsoló és a kormáymagasság állítókarja a vastag védőpárna rétegek ellenére is veszélyesek lehetnek.
Az oldalvédelem oldallégzsák nélkül is megfelelőnek bizonyult, bár a sofőr mellkasán megint túlzott erőhatásokat mértek. Bordáit az ajtóburkolat nyomta meg, hastájékon pedig a benyomuló könyöktámasz jelentett fenyegetést.
A hároméves gyermek számára menetiránnyal egyező állásban, a másfél éves számára fordítva beszerelt ülések jó fejvédelmet nyújtottak. Sajnos a frontális ütközésben nem óvták kellőképpen a mellkast, a kisebbik gyereknek a nyaka is sérült. Ezzel szemben a figyelmezető matricázás minősége és részletessége kielégítő, az utasoldali légzsák kikapcsolható.
A motorháztetőn található fejütközési pontokat sikerült viszonylag barátságossá tenni, de a magas orr és a lökhárító nem voltak ilyen kegyesek, egyáltalán nem védik az elgázolt áldozatok testi épségét.
A Fusion biztonsági alapfelszereltsége két első légzsákból és előfeszített, erőhatárolt biztonsági övekből áll.