Hyundai Get (2004)

Hyundai Get (2004) törésteszt

2004.12.01. 19:15

Megszületett az első négycsillagos koreai szupermini.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        
Gyermekbiztonsági védelem          


Teszteredmények:
Frontális 10(63%) Oldalsó 14(78%) Biztonságiöv-emlékeztető 1 Összesítés 25 Gyermekbiztonság 37(76%) Gyalogosbiztonság 5(14%)

 
   
   

A koreai autóipar feljövőben van, és mára ez már nem csak a felszereltség és megbízhatóság terén igaz. Megszületett az első négycsillagos koreai szupermini, a Hyundai Get, mely a gyerekekre is vigyáz, igaz, a gyalogosok védelmét kicsit elhanyagolták.

     
 Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés esetén  Sérülés esélye az utason frontális ütközés esetén  Sérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén

A karosszéria összességében stabil kialakítású, de maradt pár gyenge pontja. Szokatlan módon eléggé meggyűrődött a hátsó lábtér, de az elöl tartott végtagok sem voltak biztonságban. Kemény elemek találhatók a műszefal és a kormányoszlop környékén, amik ütközésnél nem kímélik a lábakat. Magas mellkasi terhelést jelzett mindkét bábu.
Az első ülésekbe kétkamrás oldallégzsákokat épített a Hyundai, ezek elég jó védelmet nyújtottak az oldalütközésnél és a póznateszten, de sajnos itt is magas volt a mellkast érő erőhatás, emiatt pontlevonásra kényszerült az NCAP.
A menetiránynak megfelelően elhelyezett Britax Römer Duo Plus ülésbe helyezett három éves gyerek és ellentétes állású Britax Römer Baby Safe-ben ülő öccse remekül átvészelték az ütközéseket. Mindössze a frontális tesztben mértek a kelleténél kicsivel magasabb terhelést a kisebbik gyerek nyakán. A matricázás minősége jó, csak kevés a felirat, mindössze az utasoldali napellenző egyik oldalára került figyelmeztetés a légzsák és gyerekülés viszonyáról.
Gyalogosbiztonságból teljesített leggyengébben a Get, csak a felnőttek fejütközési pontjai alá került némi párnázat, az orr többi része veszélyes.
A kis Hyundai két első légzsákkal, fejet és mellkast védő oldallégzsákokkal, előfeszített, erőhatárolt, a sofőr oldalán figyelmeztetővel szerelt biztonsági övekkel, Isofix-fülekkel és blokkolásgátlóval védi utasait.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.