Renault Mégane II (2003)

Renault Megane II (2003) törésteszt

2002.12.19. 13:58

A Mégane II öt csillagot ért el, manapság ez jellemzi az összes Renault-ot.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 14(88%) Oldalsó 18(100%) Biztonsági öv emlékeztető 1 Összesítés 33

 
   
   

Mindössze két pontot vesztett a frontális ütközésben, de ezt kompenzálta egy plusz csillaggal a biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető berendezéssel.
Az első légzsákok szakaszosan, az elöl ülők testtömegét figyelembe véve nyílnak, a biztonsági öv kialakítása egészen különleges: külön előfeszítője van a derék és az átlós övnek. Nagyon jól védett a sofőr térde és combja, a lábtér alig deformálódott, de súlyosabb esetekben jól jöhet a kiegészítő párnázat. Hátul mindhárom öv hárompontos.
A széria mellkast védő oldalsó, és függönyszerűen lenyíló fejlégzsákoknak köszönhetően oldalról kiválóan teljesített az autó, az eredménye száz százalékos.
Gyermekülés előre szereléséhez az utasoldali légzsák kikapcsolható, a figyelmeztetések egyértelműek és jó helyre kerültek. A Renault ISOFIX-rögzítésű Britax Römer Duo és Kiddy Easyfix üléseket ajánlott a teszthez, mindkettőnek az anyagára varrták a használati utasítást. A nagyobbik ülést egy, a csomagtartóban elhelyezett csathoz lehet kipányvázni, míg a kisebbiket a tetőhöz lehet kötni. Mindkét ülés remekül megvédte a bennük elhelyezett apróságok fejét, ami nagyon figyelemreméltó eredmény, bár az idősebbik gyerek mellkasán kissé magas terhelést mértek.
Bár a motorháztetőt kipárnázták a gyalogosok fejütközési pontjainál, az orr többi része kifejezetten barátságtalan az áldozatokkal szemben, ennek ellenére két csillagot begyűjtött a Mégane.