Renault Modus (2004)

Renault Modus (2004) törésteszt

2004.12.22. 15:26

Megszületett az első ötcsillagos eredmény a szupermini kategóriában.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        
Gyermekbiztonsági védelem          


Teszteredmények:
Frontális 14(88%) Oldalsó 18(100%) Biztonságiöv-emlékeztető 1 Összesítés 33 Gyermekbiztonság 38(78%) Gyalogosbiztonság 6(17%)

 
   
   

A Renault nem akar hibázni, ontja az ötcsillagos autókat, még akkor is, ha olyan kategóriáról van szó, ahol eddig senkinek sem sikerült. A Twingo már csak rossz emlék, a Modus magabiztos könnyedséggel vette a töréstesztet, igaz, az első vizsga után kicsit módosítani kellett a vezetőoldali légzsákot, és megszületett az első ötcsillagos eredmény a szupermini kategóriában.

     
 Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés esetén  Sérülés esélye az utason frontális ütközés esetén  Sérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén

A bölcsen megtervezett ütközőzónák mellett a Renault túlbiztosította a testet visszatartó szerkezeteket, az överőhatároló mellett elöl kétszeres övfeszítéssel, és az ütközés mértékének megfelelő mértékben, szakaszosan nyíló légzsákokkal vértezték fel az autót. A lábtér alig deformálódott, a térdek is biztonságban voltak. A frontális ütközésben csak két pontot vesztett, de ebből egyet behozott a biztonságiöv-emlékeztetővel.
Ülésbe épített oldal- és fejeket védő függönylégzsákokkal felszerelve az oldalütközés könnyű feladat volt, a Modus mind a tizennyolc pontot bezsebelte.
Az utasoldali légzsákot kapcsolóval lehet kiiktatni, állapotáról a műszerfalon kapunk visszajelzést. A légzsáknak háttal elhelyezett gyerekülés kockázatait részletesen taglaló, és rendesen odavarrt címkéket találunk a napellenzők mindkét oldalán. Az Isofix-pontokon rögzített Britax Römer Duo ülésekbe helyezett gyerekek elég nagy biztonságban voltak, mindössze az idősebbik gyerek mellkasán mértek a kelleténél kicsivel magasabb terhelést.
Utasaira jobban vigyáz, mint a gyalogosokra, mindössze néhány fejütközési pont nyújt védelmet, de a lökhárító és a motorháztető éle meglehetősen barátságtalan kialakítású.
A Modus alapkiépítésben tartalmaz első, oldalsó- és függönylégzsákokat, elöl-hátul előfeszített, erőhatárolóval ellátott biztonsági öveket, a sofőrülésen figyelmeztetővel, Isofix-bekötési pontokat és blokkolásgátlót.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.