Ford Mondeo (2001)

Ford Mondeo (2001) törésteszt

2001.11.30. 18:20

Az eredeti teszt több konstrukciós hibát mutatott ki az új Mondeonál.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 9(56%) Oldalsó 18(100%) Összesítés 27(79%)

 
   
   

A most közölt eredmények már az ezeket a hibákat kijavítandó frissiben kifejlesztett prototípus alkatrészekkel újratesztelt autó teljesítményét mutatják. A Ford bejelentése szerint az idén november 5.-e után kigördülő autók már szériában az új alkatrészeket tartalmazzák majd, az NCAP ekkor tesztelni fog egyet ezek közül is.
A jelenlegi tesztben probléma volt, hogy a sofőr fejjel a kormánykeréknek ütközött, valamint hogy lábát és térdét a kormányoszlop körüli kemény elemek veszélyeztették. A hátsó ülésen alkalmazott kétpontos öv is túlhaladott már biztonságtechnikai szempontból.
Az oldalvédelem százszázalékos az autóban, a mellkast és fejeket védő légzsákok remekül védik az utasokat. A műszerfalon elhelyezett légzsák babaülés-veszélyre figyelmeztető piktogramjai nem voltak egyértelműek, de ezt kiegészítették az utasoldali napellenzőn elhelyezett angol, francia és spanyol nyelvű címkékkel, amik viszont a fennálló veszély súlyosságára nem figyelmeztettek. A tesztelt gyermekülések ennek ellenére jól tartották a másfél és hároméves gyermekeket helyettesítő tesztbábukat.
A motorháztető helyenkénti kipárnázása mellett még maradt a Fordnak tennivalója a gyalogosok védelmével kapcsolatban.